– Det har kommet frem spørsmål som vi ikke har kunnet svare ut i forkant av Beslutningsforums møte. Ettersom vi ønsker et så fullstendig beslutningsgrunnlag som mulig, valgte vi å stryke saken fra programmet, sier Geir Tollåli, leder i Bestillerforum. Foto: Vidar Sandnes

Vil ikke avsløre grunnen til MS-utsettelsen

Bestillerforum ønsker ikke å oppgi årsaken til at avgjørelsen om innføring av fingolimod (Gilenya) til barn og unge med RRMS blir utsatt til neste år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Mandag skulle Beslutningsforum avgjøre om fingolimod skal innføres i spesialisthelsetjenesten som behandling av barn og unge med remitterende relapserende multippel sklerose (RRMS).

Samme dag ble det klart at saken ble trukket fra sakslisten.

Flytter saken til neste år
Kommunikasjonsdirektør Tor Harald Haukås oppga mandag til Dagens Medisin at det er Bestillerforum, som består av fagdirektørene i de regionale helseforetakene, som har trukket saken.

– Saken kommer opp på nytt til neste år. Bakgrunnen er at en ønsker å se nærmere på saken før beslutning, sier Haukås i en kort kommentar til Dagens Medisin.

– Spørsmål som vi ikke har kunnet svare ut
Geir Tollåli, fagdirektør i Helse Nord og leder i Bestillerforum, sier til Dagens Medisin at han ikke ønsker å gå nærmere inn på hvorfor Bestillerforum valgte å trekke saken fra sakslisten til Beslutningsforums møte mandag.

– Det har kommet frem spørsmål som vi ikke har kunnet svare ut i forkant av Beslutningsforums møte. Ettersom vi ønsker et så fullstendig beslutningsgrunnlag som mulig, valgte vi å stryke saken fra programmet, sier Tollåli til Dagens Medisin.

– Hvilke spørsmål er det snakk om?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Mandag skrev også Dagens Medisin at legemiddelselskapet Novartis har begjært midlertidig forføyning for å stoppe Beslutningsforums vedtak om å ikke tilby fingolimod til nye voksne pasienter med RRMS. Samme dag ble det kjent at beslutningen om innføring av legemidlet for barn og unge blir utsatt til nyåret.

– Har beslutningen om å trekke saken sammenheng med begjæringen om midlertidig forføyning fra Novartis?

– Den saken har ikke vært innom Bestillerforum, og jeg har derfor ingen kunnskap om hva som ligger i den saken, sier Tollåli.

Powered by Labrador CMS